Bruce Hill

San Franciscos framstående kock Bruce Hill kommer till Stockholm för ett tvådagars gästspel på Vassa Eggen den 26-27 september. Med utgångspunkt ur Kaliforniens mångkulturella matscen, där mixen av såväl det asiatiska, mexikanska, italienska och ryska präglat matutbudet i flera decennier, bjuds nu stockholmare på chansen att avsmaka California Cooking, baserad på svenska råvaror.

Bruce Hills framgångssaga började i San Francisco redan på 80-talet. Sedan dess har han startat flera restauranger och står just nu bakom fyra av stadens mest hyllade krogar. Nu tar han med sig sina bästa rätter för att skapa en meny på Vassa Eggen med spännande smaker från de många kulturer som möts i Bay Area. Bruce Hill vill inte avslöja den exakta menyn men utlovar mycket skaldjur, grillat och grönsaker.

– Bruce har en underbar framtoning och är alltid inspirerande – både som person och i hans kreativa, vågade matlagning. Vi utbyter ofta idéer vilket är utvecklande för oss båda på var sin sida av atlanten. Om man vill känna atmosfären och smaka på det kaliforniska köket i världsklass ska man inte missa detta, säger Christian Olsson, Vassa Eggen.

Valet av Stockholm har sin naturliga förklaring. Utöver den egna fascinationen av det lilla landet Sverige som är så framstående inom matlagning, har Bruce Hill en personlig anknytning genom sin syster som bor i Stockholm sedan flera år.

– Jag har varit förtrollad av det svenska folkets mat och kultur ända sedan mitt första besök här år 2000. Jag är också ett stort fan av Vassa Eggen vars meny jag har ätit igenom flera gånger. Det är lite rock n roll-feeling där, precis i min stil. Nu ser jag fram emot att arbeta med svensk fisk och mycket skaldjur samt botanisera mig i säsongens råvaror – allt med smaker signifikanta för San Francisco, säger Bruce Hill.

Gäststspelet den 26-27 september erbjuder två olika menyer; en ”long menu” och en ”short menu”. Dryckespaket med exklusivt utvalt vin och öl från Kalifornien finns till respektive meny. Pris per kuvert: 695 respektive 895 kronor.

Om Bruce Hill
Bruce Hills matfilosofi bottnar i nyfikenhet, att det alltid finns någonting nytt att upptäcka och nya sätt att genom mat uttrycka sin kreativitet på. Ända sedan unga år har Bruce vetat att han vill ägna sitt liv åt matlagning. Sitt första restaurangjobb fick han redan som 15-åring hemma i Washington DC. Efter att ha läst om Bay Areas up-and-coming, spännande matscen hoppade han på motorcyklen för att satsa på kockyrket. Väl där föll han genast för San Franciscobornas öppna tankesätt och attityd och två veckor senare jobbade han på Stars, det då mest eftertraktade köket för unga kockar i staden. Det blev en rivstart och bara nio månader senare var han souschef. Sedan dess har Hills karriär gått rakt upp och han har varit involverad i flertalet framgångsrika restauranger i San Francisco. Idag driver han restaurangerna Bix, Zero Zero, Picco och Pizzeria Picco. Bruce Hill har också uppfunnit det patenterade matlagningsredskapet The Chef’s Press.

Bokning:
bokning@vassaeggen.com, 08-21 61 69, eller om du har vägarna förbi går det bra att boka direkt på restaurangen.