VASSA EGGEN RESTAURANG | STEAKHOUSE STOCKHOLM

"Delikat, skickligt hanterat kött är det som främst lockar uteätarna till Vassa Eggen. Servicen är utomordentlig... I matsalen serveras tveklöst några av huvudstadens just nu bästa biffar..."
/DN Krogkommissionen 2014-02-07

***

"Steakhouse som blivit en klassiker... Vassa Eggens sorlande energi ger krogkritikern Cramby New York-vibbar."
/Metro 2013-10-18

***

”Fantastiska grillrätter med väldigt bra råvaror. Det smakas och det syns att man är rädd om det som presenteras på tallriken. Det går under benämningen steak house, och det är ett mycket ambitiöst sådant.”
/Sveriges bästa bord

***

Conciergen säger:
- Flådigt Steakhouse med storstadspuls

- Vällagade rätter för köttälskaren

- Trendig miljö med konstmotiv på väggarna

- En av de hetaste mediabarerna i stan

***
VASSA EGGEN STEAKHOUSE

Allt sedan grundandet har Vassa Eggen räknats till en av Sveriges bästa restauranger. Under tidens gång har restaurangen haft olika skepnader, först som lyxig gourmetrestaurang, och nu som högkvalitativt steakhouse med New York-känsla.
Stockholm lider inte brist på gastrokrogar eller lyxrestauranger - men konsten att lyckas få till en snygg och avslappnad miljö i kombination med ett toppkök, hör till sällsyntheterna. Vassa Eggen på Birger Jarlsgatan 29 är en av stockholmskrogarna som lever upp till förväntningarna på vad en finkrog i avspänd atmosfär borde avlämna. För här serveras verkligen vällagad mat av bästa råvaror och ackompanjeras av högkvalitativ service, men utan att för den delen skapa den där lite stela känslan som kan uppkomma ibland på restauranger av det finare slaget. Här är stämningen hög och atmosfären stimmig.

När du passerat uteserveringen, som ofta är charmigt folkfylld (särskilt under nattid), bjuder första delen av restaurangentrén på en mindre mingelyta som pryds med ett par commuintybord och en förbar. Fortsätter man inåt öppnar sig en maffig yta som rymmer en centrerad bar och loungemöbler à la New York. Bakom baren uppenbarar sig den vackra matsalen. De dova färgerna, mörka speglarna, snygga tavlorna och stilrena dragen skvallrar om en uttänkt design som känns rätt vid alltifrån uppklätt mingel till en spontan afterworkmiddag.

En av anledningarna till barens folkgunst är att bartendrarna blandar drinkar med bravur. Välj något ur den gedigna drinklistan, eller låt bartendern freestyla något åt dig. För middagsgästerna väntar en meny som är uppbyggd kring kött i amerikansk tappning. Rib eye kommer både i Daktoa och Waguy och spädgrisen med tryffelaioli, surkål och rödvinsås är en vinnare. Även om kött garanterat överväger menyn, finns flera finurliga fisk- och skaldjursrätter, framför allt på förrättslistan. Och efter en avslutad middag är mättnaden från de stora portionerna ofrånkomlig.


”Vassa Eggen har sedan 1999 varit en av Sveriges bästa gourmetrestauranger där lyx har varit i högsta fokus. Men i början av 2009, precis innan 10-årsjubileumet, ändrade man sin profil. Avsmakningsmenyerna är borttagna och nu är det högklassigt steak house som gäller."

***

"Priserna är numera kring övre mellanklassen och man har många fina stekar att välja mellan. Vad sägs om Dakota Rib eye, Nebraska Beef eller Iberico pig shoulder? Det är bara några av de stekar du har att välja mellan. Köttet är verkligen vällagat och dessutom är det rejäla bitar! Mellan 215 och 395 kronor och du har ordentligt med protein på din tallrik och priserna känns verkligen helt motiverade. Förrätterna och desserterna är även de goda, om man nu orkar äta upp.

Precis som i köket har bartendrarna i baren mycket bra koll på hur man blandar drinkar och bemöter sin publik. ...Med den ändrade inriktningen kommer även en ny atmosfär, Vassa Eggen har blivit mer avslappnat och på helgerna är det bra drag i baren! Vi rekommenderar helt enkelt Vassa Eggen starkt, oavsett om du är hungrig eller söker en perfekt drink i cocktailbaren.”
/Thats up Stockholm

***

”Hit går de som har koll på krogtrenderna”
/Visit stockholm

***

"Vassa Eggen toppen just nu. Väldigt gott kött och deras after work på fredagarna är helt bananas."
/Svenska Dagbladet

***

Vassa Eggens bar nominerad av Bartenders Choice award 2010, 2011 och 2012! Och vann 2011!!