Vassa Eggen bjuder in till ”Quality Meat Week” mellan den 22–26 januari 2019.

Kött äter man bäst på Vassa Eggen. Under vecka 4 kommer vi därför att fira en favorit-styckdetalj, det blir en vecka med Rib eye i fokus med omsorgsfullt utvalda kvaliteter av entrecôte.

Som det väletablerade Steak house med snart 20 år på nacken, egen mörningskyl, kolgrill och gedigen erfarenhet kommer våra gäster under dessa dagar att erbjudas, utöver den vanliga menyn, 3 olika bra kvaliteter på kött där fokus ligger på styckdetaljen Entrecote.

”Det ska finnas en möjlighet att kunna njuta av riktigt bra kött oavsett vilken bit gästen väljer. Tillsammans med våra duktiga leverantörer har vi hittat tre olika men bra köttkvaliteter som vi vill låta våra gäster prova, alla till ett förmånligt pris.”

Entrecôte som styckdetalj är mycket smakrik och mör, köttet har också mer insprängt marmorerat fett vilket ger en djupare smak och passar utmärkt att tillaga på grillen. Köttdetaljen kan serveras med eller utan ben och köket har valt att inte bara ta fram tre olika kvaliteter utan också varierande serveringssätt och tillbehör.

På menyn hittar ni:
• Entrecôte från Uruguay (uppfödd på gräs) draperad i anklever och lagd i talg en vecka - 285 kr.
• Finsk entrecôte från Freygaard där den hängs specifikt för Vassa Eggen i 5 veckor - 375 kr.
• Entrecote från Australien, Rangers Valley – Wagyu/Angus entrecôte 5+, en korsning mellan wagyu och angus, det bästa av två världar vilket resulterar i en riktigt lyxig bit kött - 465 kr

MENY 1
Tonfisktartar, apelsin x 2, forellrom, enoki, friterad gari
***
Entrecôte från Uruguay draperad i anklever lagd i talg Serveras med Bearnaisesås, rödvinsky, örtsmör samt ett tillval *

480:- p.p

MENY 2
Gratinerade Knivmusslor , citron, vitlök, persilja
***
Finsk hängmörad Entrecôte
Serveras med Bearnaisesås, rödvinssky, örtsmör samt ett tillval *

565:- p.p

MENY 3
Wagyutataki, rökt soyadressing, kaviar, syrad grädde, potatischips
***
Entrecôte från Australien, Rangers Valley - Wagyu/Angus 5+ Serveras med Bearnaisesås, rödvinsky, örtsmör samt ett tillval *

690:- p.p

*Tillval-
Välj mellan Pommes frites, Potatisgratäng eller Caesarsallad

”Vi vill uppmärksamma att i en tid då vi ska minska vårt intag av kött är det extra viktigt att när man ska unna sig så ska det ju vara värt det. Bra kött, rätt uppfött och till ett pris som motsvarar kvaliteten.” fortsätter Niklas Odin, delägare Vassa Eggen

Vår köksmästare Linda Engberg har satt ihop tillbehör som passar utmärkt till en bra bit entrecote och vår erfarna sommelier Jon Oscarsson presenterar under dagarna ett urval av tre riktigt bra röda viner från olika distrikt som passar fantastiskt fint till entrecôte. Även vinerna kommer att serveras till ett förmånligt pris i förhållande till kvalitén.

”Här på Vassa Eggen Steak House är vi specialister på kött och detsamma gäller för många av våra gäster därför ska det bli extra roligt att göra något speciellt för alla våra kära
”meat lovers” Säger, Christian Olsson, delägare Vassa Eggen

Serveringen är belagd i matsalen och det går att boka bord till ”Quality Meat Week”, redan nu, vilket restaurangen själva säger är något som efterfrågats på tidigare mataktiveringar.
Självklart kommer även temaveckan att spilla över till baren och man kan få maten serverad även där.

Boka bord här eller skicka en förfrågan till bokning@vassaeggen.com – vi tar även emot större sällskap.