Vassa Eggen Restaurant

”Fantastiska grillrätter med väldigt bra råvaror. Det smakas och det syns att man är rädd om det som presenteras på tallriken. Det går under benämningen steak house, och det är ett mycket ambitiöst sådant.”
/Sveriges bästa bord

***

Conciergen säger:
- Flådigt Steakhouse med storstadspuls

- Vällagade rätter för köttälskaren

- Trendig miljö med konstmotiv på väggarna

- En av de hetaste mediabarerna i stan

***

”Vassa Eggen har sedan 1999 varit en av Sveriges bästa gourmetrestauranger där lyx har varit i högsta fokus. Men i början av 2009, precis innan 10-årsjubileumet, ändrade man sin profil. Avsmakningsmenyerna är borttagna och nu är det högklassigt steak house som gäller.

***

Priserna är numera kring övre mellanklassen och man har många fina stekar att välja mellan. Vad sägs om Dakota Rib eye, Nebraska Beef eller Iberico pig shoulder? Det är bara några av de stekar du har att välja mellan. Köttet är verkligen vällagat och dessutom är det rejäla bitar! Mellan 215 och 395 kronor och du har ordentligt med protein på din tallrik och priserna känns verkligen helt motiverade. Förrätterna och desserterna är även de goda, om man nu orkar äta upp.

Precis som i köket har bartendrarna i baren mycket bra koll på hur man blandar drinkar och bemöter sin publik. ...Med den ändrade inriktningen kommer även en ny atmosfär, Vassa Eggen har blivit mer avslappnat och på helgerna är det bra drag i baren! Vi rekommenderar helt enkelt Vassa Eggen starkt, oavsett om du är hungrig eller söker en perfekt drink i cocktailbaren.”
/What’s up Stockholm

***

”Hit går de som har koll på krogtrenderna”
/Visit stockholm

***

"Vassa Eggen toppen just nu. Väldigt gott kött och deras after work på fredagarna är helt bananas."
/ Svenska Dagbladet

***

Vassa Eggens bar nominerad av Bartenders Choice award 2010, 2011 och 2012! Och vann 2011!!